Portfolio Mijn Leeromgeving Apprentice

Het portfolio: een overzichtelijke leeromgeving voor alle vakken

Ontwikkeling leerling Portfolio apprentice

Een eenvoudige en uitgebreide omgeving voor het klaarzetten en nakijken van leermaterialen

Het portfolio van Mijn Leeromgeving is ontwikkeld om docenten een gestructureerde wijze uitleg en opdrachten klaar te zetten en na te kijken. Het portfolio is methode afhankelijk en breed inzetbaar voor alle vakken in het voortgezet onderwijs. In de Leeromgeving van Apprentice kun je eenvoudig de voortgang van elke leerling, van elk schooljaar, op een overzichtelijke manier bijhouden. 

Een overzichtelijk en uitgebreide lesomgeving voor docenten

Voor de leerlingen biedt het portfolio uitgebreide opties om de leerstof eigen te maken, zonder dat het ingewikkeld of onoverzichtelijk wordt. Docenten kunnen bij het portfolio elke opdracht een beoordeling en een deadline meegeven. Om de inhoud van het portfolio vorm te geven zijn er verschillende uitgebreide opties: uitleg en opdrachten kun je begeleiden met tekst, afbeeldingen, documenten, video's en audio. Wanneer de leerlingen de opdrachten ingeleverd hebben, kan de docent met de nakijk-functie gemakkelijk per opdracht of per leerling nakijken.

Elk schooljaar kun je het bestaande portfolio voor het vak kopiëren en gemakkelijk wijzigingen aanbrengen. De gemaakte portfolio's van leerlingen blijven altijd inzichtelijk voor de docenten en leerlingen. Hierbij kunnen de beoordelingen van de opdrachten eenvoudig doorgezet worden naar LAS-systemen, zoals Magister en Somtoday.

Een duidelijke structuur voor leerlingen

Leerlingen hebben in het portfolio duidelijk overzicht van de opdrachten die ze moeten maken. Uitleg, opdrachten, deadlines en feedback staat op één plek. Het gemaakte werk van eerdere schooljaren zijn voor leerlingen altijd beschikbaar. 

Het portfolio kan in combinatie met de persoonlijke tijdlijn gebruikt worden: Leerlingen kunnen elke ingeleverde opdracht uit het portfolio plaatsen op hun eigen tijdlijn. Dit functioneert als een soort digitaal CV waarbij leerlingen hun gemaakte opdrachten, prestaties en materiaal kunnen weergeven. Met een persoonlijke tijdlijn kunnen docenten de ontwikkeling van  vaardigheden en persoonlijke ervaringen gemakkelijk overzien. 

Daarom kies je het portfolio van Apprentice

PWS omgeving ook via app toegankelijk

Inzicht en overzicht

Het portfolio biedt overzicht en inzicht. De vorderingen van leerlingen zijn eenvoudig te monitoren en te volgen.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Werkdruk verlagend

Het portfolio groeit met de leerling mee en kan voor elke jaarlaag opnieuw worden ingezet. Dit kost minder tijd in je voorbereidingen. 

PWS omgeving ook via app toegankelijk

Methode onafhankelijk

Het portfolio is zelf in richten, met eigen opdrachten, een methode of door de kwalitatieve database met opdrachten te gebruiken.

PWS omgeving ook via app toegankelijk

Voor alle devices

Toegankelijk via elk device via de website of de speciale app. Opdrachten, ervaringen en reflectie kunnen overal worden verwerkt en gedeeld.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Eigentijds

Het portfolio zorgt voor een eigentijdse invulling van het onderwijs en sluit daarmee aan op de belevingswereld van de leerlingen. 

PWS omgeving ook via app toegankelijk

Alles is mogelijk

Allerlei soorten opdrachten, bestandstypen en vormen van content zijn mogelijk. Bepaal zelf wat het beste past. 

We komen graag met je in contact om mee te denken over de vraagstukken op jullie school. Met onze jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs en het ontwikkelen van ICT-oplossingen willen we je graag van dienst zijn.


Stuur ons je vraag: We zoeken samen een passende inrichting die past bij jullie school!

Maak kennis met onze andere modules:

Maak loopbaanontwikkeling inzichtelijk met het LOB-dossier

In het LOB-dossier in Mijn Leeromgeving reflecteert de leerling op zijn ervaringen en eigen handelen, aan de hand van de door jou vooraf gestelde opdrachten, kaders en eisen. Naast je eigen opdrachten kun je ook kiezen voor de methode 'De Wereld van LOB': een doorlopende leerlijn voor loopbaanontwikkeling van de brugklas tot en met het examenjaar.

De Stage module: Organiseer alle stages op één plek

Organiseer en actualiseer alle stages van jouw school op één plek met onze Stage module. De leerlingen kunnen zelfstandig kiezen uit een breed aanbod van stages.Persoonlijke tijdlijn Apprentice

De Persoonlijke tijdlijn: een digitale CV voor leerlingen

Leerlingen oefenen alvast met het benoemen van afgeronde activiteiten, zowel binnen als buiten schooltijd, die relevant zijn voor hun eigen ontwikkeling. Zo leren ze het maken van een CV en het tonen van hun eigen competenties en vaardigheden.