Het online LOB-dossier voor alle klassen 

van de middelbare school

Geef de loopbaan van je leerlingen vorm

Door middel van LOB worden leerlingen vaardig gemaakt om hun eigen loopbaan vorm te geven. In het LOB-dossier leren leerlingen op systematische wijze om te gaan met loopbaancompetenties en maken zij hun eigen loopbaanontwikkeling inzichtelijk voor zichzelf en voor anderen. Maar, hoe pak je dit aan?

In het online LOB-dossier in Mijn Leeromgeving reflecteert de leerling op zijn ervaringen en eigen handelen, aan de hand van de door jou vooraf gestelde opdrachten, kaders en eisen. Je hebt de mogelijkheid het dossier naar eigen inzicht in te richten of gebruik te maken van de LOB-methode De Wereld van LOB.

Het LOB-dossier is volledig naar eigen inzicht in te richten en daardoor geschikt voor alle leerjaren van 1bb tot en met 6 vwo. 

Toegankelijk via elk device en beschikt over een speciale app. Zo kunnen leerlingen altijd hun ontwikkeling overal bijhouden.

Je hebt als docent de vrijheid om het naar eigen inzicht in te richten  en opdrachten toe te voegen en aan te maken.

Leerlingen en hun vorderingen zijn eenvoudig te monitoren en te volgen.

Leerlingen en docenten werken volledig online. Alles blijft bewaard en leerlingen hebben te allen tijde toegang. 

"Een app voor leerlingen is echt fantastisch"

"Het ziet er super tof en gelikt uit en omdat het op een app is op een mobiel is dit voor leerlingen echt fantastisch."                                                 


Decaan tijdens LOB-webinar


"Het bevalt ons heel goed"

Wij, Montessori College Eindhoven, geven LOB vorm met het programma Apprentice.

Het is een gebruiksvriendelijke programma voor onze leerlingen en docenten. Daardoor winnen we tijd omtrent voortgangsbewaking en nakijken. Zodra we vragen hebben worden we snel en effectief geholpen vanuit de helpdesk.


Ilker Çelik

Montessori College Eindhoven 

"Ook externe ervaringen vastleggen"

"Dus je leerling kan vanuit de opdracht een item aanmaken op zijn tijdlijn of zelf een ervaring toevoegen los van een opdracht. Dat is fijn want dan kunnen ze externe ervaringen ook vastleggen."
Docent/mentor tijdens LOB-webinar


Aan de slag met loopbaanontwikkeling

De Wereld van LOB is een creatieve, doorlopende LOB-leerlijn, die beschikbaar is via Mijn Leeromgeving. Docenten en leerlingen hebben de mogelijkheid hier gebruik van te maken. Leerlingen werken aan een doorlopende leerlijn gericht op loopbaandenken en keuzevaardigheid. Natuurlijk is de leerlijn geheel flexibel in te richten en aan te vullen. Daarnaast kunnen leerlingen hun succesverhalen bundelen in een tijdlijn, een plusdocument of online loopbaandossier. 


 • Verhalend leren loopbaandenken  
  Door herkenbare verhalen en situaties werken leerlingen aan loopbaandenken en zien ze kansen voor hun eigen loopbaan.  
 • Toegankelijk en inclusief
  Coaches waarmee leerlingen zich kunnen identificeren en succesverhalen van studenten helpen  bij het ontwikkelen van loopbaanvaardigheden, zowel in tekst als audio.
 • Modern
  Methode met de laatste loopbaaninzichten. Leerlingen verwerken antwoorden op creatieve wijze, waardoor ze klaar zijn voor de continue veranderingen in de onderwijs- en arbeidsmarkt.
 • Op maat
  Met portfolio- en verdiepende opdrachten van 1bb tot en met 6 vwo, gericht op ervaring, kennis en vaardigheden, zetten leerlingen stappen in hun eigen loopbaan.

 • Doorlopend
  Door de focus te leggen op loopbaanontwikkeling, stopt de methode niet bij school. Met onderwerpen als studeren, op kamers, solliciteren en veranderen van baan, stimuleren we verder te denken.

 • Perspectief
  We helpen de keuze waar leerlingen voor staan in perspectief te zien. Van globale veranderingen in de economie, de arbeidsmarkt tot de manier waarop mensen hun leven inrichten, zien leerlingen wat hun keuze betekent voor hun loopbaan.

Wil jij weten hoe je LOB actueel houdt?

Vraag een gesprek aan met onze consulent