Portfolio Mijn Leeromgeving Apprentice

Krijg inzicht in de studievaardigheden van uw leerlingen

Studievaardigheden: belangrijk voor nu en in de toekomst

Het ontwikkelen van studievaardigheden is belangrijk voor elke leerling in het voortgezet onderwijs. Wij bieden een digitaal portfolio om uitleg en opdrachten rondom studievaardigheden te faciliteren. Hiermee geven we docenten en mentoren een duidelijk overzicht in de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling. Onze Studievaardigheden module kan effectief door scholen worden ingezet om leerlingen op een persoonlijke en gestructureerde manier te begeleiden in hun leertraject.

Studievaardigheden gaan over thema's zoals timemanagement, het omgaan met examenstof, leerstrategieën bepalen… u kiest waar uw leerlingen het meeste behoefte aan hebben. Met onze module kunt u het portfolio zelf vullen met uw eigen opdrachten, maar u kunt ook kiezen om Apprentice samen met De Wereld van STUVA te gebruiken. 

De Wereld van STUVA

Wij werken samen met De Wereld van LOB om een methode in Mijn Leeromgeving aan te bieden voor scholen. Deze STUVA methode is gericht het aanleren van studievaardigheden én loopbaanvaardigheden bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. De Wereld Van STUVA bestaat uit een leerlijn voor de onderbouw en een voor de bovenbouw, van leerjaar 1 tot en met het examenjaar. Beide leerlijnen bestaan uit meer dan 25 STUVA-lessen waarin de begeleiding al verwerkt is in de opdrachten. Hierdoor kunnen leerlingen zowel op school als thuis werken aan het ontwikkelen van een aantal basisvaardigheden. 

Waarom kiezen voor De Wereld van STUVA? 

  • Voor elk leerjaar en elk niveau
    Voor vmbo-bl/kl, vmbo-gl/tl, havo en vwo, van leerjaar 1 tot en met het examenjaar. De methode kan bij elke vorm van het  voortgezet onderwijs toegepast worden. 

  • Als docent en decaan heb je alle controle
    Snel feedback geven op een opdracht, controleren wie de profielkeuze al heeft ingeleverd of checken of het PTA compleet is, de voortgang-balkjes vertellen het je op klasniveau, maar ook per periode, deelopdracht of vakgebied.

  • De leerling heeft alles bij de hand via de app en tijdlijn
    Door een tijdlijn te vullen met ervaringen, ontstaat er een dynamisch overzicht van de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ook kunnen leerlingen hun LOB-dossier inzien en aanvullen via de Apprentice app. 

Wil jij weten hoe je studievaardigheden op school actueel houdt?

Vraag een gesprek aan met onze consulent en bespreek de mogelijkheden die we voor uw school kunnen bieden.