Digitale leeromgeving

Mijn leeromgeving: Ontdek al onze modules die je een complete leeromgeving bieden

portfolio

Cultuurdossier

Leerlingen kunnen hun culturele en kunstzinnige ervaringen bijhouden in hun eigen Cultuurdossier. Een creatieve én praktische module voor vakken als CKV en KCKV, Drama, Theater en Muziek. Het cultuurdossier biedt vele mogelijkheden voor uitleg en opdrachten.
Werken bij Apprentice

Profielwerkstuk

Een overzichtelijk en gestructureerde profielwerkstuk omgeving die alle processen goed inzichtelijk houdt, zowel voor begeleiders als leerlingen. De focus ligt op de effectieve begeleiding en inhoud van de werkstukken.

Loopbaanontwikkeling Apprentice

Loopbaanontwikkeling

Een gestructureerd dossier dat inzicht geeft in de loopbaanontwikkeling van leerlingen. Zo krijgt men zicht op de geleerde competenties, de ontwikkeling van vaardigheden en het loopbaanpad van de leerling gedurende de schooltijd.


Profielwerkstuk Apprentice

Portfolio

Het portfolio kan volledig op maat en methode-onafhankelijk ingericht worden. In deze omgeving kunnen docenten uitleg en opdrachten plaatsen. Ook kunnen ze de voortgang van leerlingen volgen.


Online werken aan het Plusdocument

Plusdocument

Een leerjaar-overstijgend document dat leerlingen de kans geeft om naast hun diploma hun unieke ervaringen en activiteiten toe te lichten. Dit Plusdocument dient als een extra aanvulling op hun schoolcertificaat.
Gepersonaliseerd leren via gamification

Persoonlijke tijdlijn

Met een persoonlijke tijdlijn kunnen leerlingen hun eigen digitale CV bijhouden van gemaakte opdrachten, stages en buitenschoolse activiteiten. Deze kunnen ze tijdens én na de schooltijd meenemen.

Stagemodule

Als school wil je dat uw leerlingen uit een breed en erkend aanbod van stages kunnen kiezen. Bij de Stage module is het mogelijk dat de school en/of geselecteerde bedrijven worden uitgenodigd om zelf stageplekken te plaatsen. Leerlingen hebben zo altijd een actueel overzicht van beschikbare stages.

Onderzoek en Ontwerpen

In het laatste jaar van de middelbare school voer je een omvangrijk project uit, genaamd de Meesterproef!

Voor het vak O&O is dit werkstuk een belangrijk onderdeel. ‘Mijn Leeromgeving’ van Apprentice is ingericht om dit gehele proces te ondersteunen. 


Online werken aan het Plusdocument

Tweetalig onderwijs

Voor het tweetalig onderwijs is het belangrijk om een overzichtelijke leeromgeving te hebben. De persoonlijke ontwikkeling en het tto curriculum moet bijgehouden worden. Met ons portfolio hebben we een oplossing ontwikkeld om een efficiënte en gestructureerde leeromgeving te bieden voor tto scholen.

Jouw eigen vraagstuk: dat vraagt om maatwerk!

Online werken aan het Plusdocument

Onze maatwerk oplossingen voor het voortgezet onderwijs

Scholen kunnen vaak vraagstukken hebben die specifiek bij hun eigen behoeftes aansluit. Wij hebben jarenlange ervaring in het leveren van ICT oplossingen in het voortgezet onderwijs en willen graag meedenken op een digitale oplossing op maat. Wij hebben ons eigen ICT team in huis, waardoor we snel kunnen schakelen bij het ontwikkelen van onze software.

Van digitale formulieren tot een vakspecifieke module; er zijn veel mogelijkheden waar we graag met je over in gesprek willen gaan! Benieuwd naar de mogelijkheden van maatwerk? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met een van onze consultants. 

Onze samenwerkingen en koppelingen:

Inloggen met Somtoday

Met de LAS koppeling van Somtoday kunnen docenten en leerlingen snel en veilig met hun  Somtodaygegevens inloggen. Ook maakt dit mogelijk om Somtoday lesgroepen te gebruiken voor het importeren van klasgegevens in MLO.
Partner Apprentice

Inloggen met Magister

Wij hebben een LAS koppeling met Magister. Hiermee kunnen docenten en leerlingen snel en veilig met hun Magistergegevens inloggen. Ook maakt dit mogelijk om Magister lesgroepen te gebruiken voor het importeren van klasgegevens in MLO.
Kennisnet

Kennisnet: Met één login
toegang tot Apprentice

Docenten en leerlingen kunnen bij Mijn Leeromgeving van Apprentice inloggen in met hun eigen schoolaccount. Deze erkende koppeling maakt het mogelijk om veilig en eenvoudig gebruik te maken van Mijn Leeromgeving, zonder extra inloggegevens.

CJP Cultuurkaart:

een compleet cultuurdossier met korting

In samenwerking met CJP heeft Apprentice het Cultuurkaart-dossier ontwikkeld. 

Het nieuwe Cultuurkaart-dossier is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. Het dossier helpt docenten om de culturele ontwikkeling van hun leerlingen te structureren en sluit aan bij de kaders en eisen die de docent, de school en de inspectie stellen. 

CJP probeert de scholen die gebruik maken van de CJP Cultuurkaart voordeel te bieden en geeft korting op de combinatie van de CJP kaart en het MLO van Apprentice.

De Wereld van LOB:
de verhalende loopbaanmethode

Deze methode biedt een doorlopende leerlijn voor loopbaanontwikkeling van de brugklas tot en met het examenjaar. Leerlingen gaan betekenisvol aan de slag met loopbanen, studeren en werk.


Deze methode richt zich op loopbaanontwikkeling en studievaardigheden van leerlingen in het voortgezet onderwijs. De methodes van De Wereld Van LOB zijn beschikbaar als online methode in Apprentice. Google Docs, Office 365 en Only Office: 

Gemakkelijk werken met de
bekende tekstverwerkers:

Ons ELO-systeem heeft koppelingen met de veelgebruikte tekstverwerkers waarmee onze gebruikers eenvoudig documenten kunnen bewerken binnen Apprentice. Zo hebben we een koppeling met Google Docs, Office 365 en Only Office. Herkenbaar en direct te gebruiken met dezelfde tekstverwerkers op uw school. 

Ontdek het zelf!

Wil je net als vele andere scholen Mijn Leeromgeving van Apprentice zelf gaan ervaren? Wij kunnen je toegang geven tot jouw eigen demo-omgeving waar je de functionaliteiten van Apprentice zelf kunt uittesten. Hierbij kunnen we je ook adviseren welke module of maatwerk bij jouw school past. Met onze jarenlange ervaring in het onderwijs, geven wij graag advies over de meest efficiënte onderwijsoplossing.