Onderzoek en Ontwerpen: ondersteuning van het volledige proces rondom de Meesterproef

Loopbaanontwikkeling Apprentice

Als je besluit om naar een technasiumschool te gaan, zul je vanaf het eerste jaar het vak O&O volgen. O&O staat voor Onderzoek & Ontwerpen en is zelfs een optie als eindexamenvak. In de lessen van O&O werk je meestal aan het oplossen van uitdagende problemen met behulp van techniek en geavanceerde technologie, en dat doe je voor echte opdrachtgevers! De lessen onderscheiden zich duidelijk van de andere vakken die je op de middelbare school krijgt.


De Meesterproef
In het laatste jaar van de middelbare school voer je een omvangrijk project uit, genaamd de Meesterproef! Tijdens de Meesterproef krijg je begeleiding van een deskundige uit het hoger onderwijs. Samen met je O&O-docent beoordelen zij jullie werk, dat je aan het einde van het project presenteert aan je docent, opdrachtgever, expertbegeleider, medeleerlingen en ouders.

Voor het vak O&O is dit werkstuk een belangrijk onderdeel. ‘Mijn Leeromgeving’ van Apprentice is ingericht om dit gehele proces te ondersteunen. 

Daarom gebruik je 'Mijn leeromgeving' tijdens de Meesterproef

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Gekoppeld aan magister/SomToday

Leerlingen en docenten kunnen direct met hun huidige LAS-gegevens inloggen. Tevens is er een koppeling met Office365/Google Docs.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Groepjesmaak-tool


Leerlingen kunnen heel eenvoudig een groepje vormen en hun aanvraag indienen bij de vakdocent.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Stappenplan


Een stappenplan die op maat kan worden gemaakt om elke stap van het O&O verslag te begeleiden.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Beoordelingsformulieren

Docenten kunnen beoordelingsformulieren voor elke leerling invullen om gemakkelijk de voortgang en punten bij te houden. De formulieren kunnen geheel op maat worden gemaakt.

PWS omgeving ook via app toegankelijk

Voortgangsscherm

Met het voortgangsscherm hebbben docenten en coördinatoren inzicht in de voortgang van alle onderzoeken.

Koppeling met Google Docs en Office 365 in Mijn Leeromgeving

Berichten

Met de berichten kunnen leerlingen en docenten elkaar vragen stellen en feedback geven op gemaakt werk.

We komen graag met je in contact om mee te denken over de vraagstukken op jullie school. Met onze jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs en het ontwikkelen van ICT-oplossingen willen we u graag van dienst zijn.


Stuur ons je vraag: We zoeken samen een passende inrichting die past bij jullie school!

Maak kennis met onze andere modules:

De Stagemodule: Organiseer alle stages op één plek

Organiseer en actualiseer alle stages van jouw school op één plek met onze Stage module. Leerlingen kunnen zelfstandig kiezen uit een breed  aanbod van stages.Maak loopbaanontwikkeling inzichtelijk met het LOB-dossier

In het LOB-dossier in Mijn Leeromgeving reflecteert de leerling op zijn ervaringen en eigen handelen, aan de hand van de door jou vooraf gestelde opdrachten, kaders en eisen. Naast je eigen opdrachten kun je ook kiezen voor de methode 'De Wereld van LOB': een doorlopende leerlijn voor loopbaanontwikkeling van de brugklas tot en met het examenjaar.

Persoonlijke tijdlijn Apprentice

De Persoonlijke tijdlijn:

een digitale CV voor leerlingen

Leerlingen oefenen alvast met het benoemen van afgeronde activiteitein, zowel binnen als buiten schooltijd, die relevant zijn voor hun eigen ontwikkeling. Zo leren ze het maken van een CV en het tonen van hun eigen competenties en vaardigheden.