portfolio

Monitor de culturele ontwikkeling van je leerlingen in het online Cultuurkaart-dossier

Het Cultuurkaart-dossier is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. Het is een aanvulling op de CJP Cultuurkaart: het structureert de culturele ontwikkeling van leerlingen op een wijze die past bij de belevingswereld van de leerlingen en de kaders en de eisen die de docent, de school en de inspectie stellen.

Als docent plaats je je opdrachten in het portfolio, aan de hand van deze opdrachten kunnen leerlingen hun culturele ontwikkeling vastleggen, onderzoeken en hierop reflecteren. Zo kan je eenvoudig de voortgang van de leerlingen volgen. 

Het Cultuurkaart-dossier ontzorgt de docenten en verbetert de kwaliteit van het cultuuronderwijs. Alle scholen die deelnemen aan de Cultuurkaart kunnen gebruik maken van het Cultuurkaart-dossier. Deze vraag je aan via CJP. En zonder Cultuurkaart zet je het portfolio in als CKV- of Kunstdossier. 

Het cultuuronderwijs wordt naar een hoger niveau getild voor zowel docent als leerling. 

Je hebt als docent de vrijheid om het dossier in naar inzicht in te richten met opdrachten en/of methode.

Taken en opdrachten zijn eenvoudig aan te maken, te monitoren en na te kijken.

Toegang opdrachten

Als docent heb je toegang tot een database met opdrachten van collega's en verschillende culturele instellingen.

Toegankelijk via elk device en beschikt over een speciale app. Opdrachten kunnen altijd en overal worden verwerkt en gedeeld. 

Een voordelig aanbod voor scholen die al gebruik maken van de Cultuurkaart. 

"Enorme werkdrukverlichting"
"Na het zien van de mogelijkheden werd ik enorm enthousiast. Het Cultuurkaart-dossier biedt een plek voor docenten en leerlingen om werk in te leveren en te beoordelen. Een dossier dat een schoolcarrière beschikbaar is, en zelfs nog daarna. Het is overzichtelijk en mooi vormgegeven. Het is duidelijk voor de leerlingen en ik verwacht dat het voor enorme werkdrukverlichting zorgt voor docenten."
Marjoke van der Zand

Niftarlake College

"Mooi in beeld wat er wordt gedaan aan kunst en cultuur"

"De mentoren zullen er ook mee gaan werken, want ze gaan mee naar activiteiten en excursies. Het lijkt me dan dus veel breder en via dit systeem heel mooi allemaal in beeld komen wat er wordt gedaan aan kunst en cultuur. Voor de leerling zelf maar zeker ook voor ouders."Docent CKV tijdens webinar


Het Cultuurkaart-dossier is onderdeel van Mijn Leeromgeving. Hierdoor zijn ook koppelingen mogelijk met diverse LAS, zoals Somtoday, Google Docs en Office 365. Het biedt scholen de mogelijkheid om Mijn Leeromgeving breder in te zetten dan voor alleen cultuuronderwijs. 
Als docent kun je je eigen opdrachten in het portfolio plaatsen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de database met opdrachten van andere docenten en culturele instellingen of een methode. Alle soorten opdrachten en typen bestanden zijn mogelijk. Apprentice hanteert geen datalimiet. 
Het Cultuurkaart-dossier maakt de culturele ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk. Mentoren en eventueel ouders kunnen het dossier bekijken. Hier wordt duidelijk in beeld gebracht wat er op school aan kunst en cultuur wordt gedaan. 

Alles online op één plek

Papier, verschillende mappen en dossierkasten behoren tot het verleden. In één online dossier staat alles voor het Cultuurkaart- of CKV-dossier bij elkaar, toegankelijk voor de leerling en de betreffende docenten. Eenvoudig én gebruikersvriendelijk. En heb je hulp nodig, dan staat Apprentice voor je klaar. 
Je kan als docent de opdrachten en overzichten inrichten zoals jij dat wil. Het dossier biedt mogelijkheden voor meerkeuzevragen, open vragen, dropdown menu's en overzichten die het beste bij de opdrachten en jouw leerlingen passen. 
De leerling kan zijn unieke tijdlijn meenemen en bijvoorbeeld presenteren aan een vervolgopleiding. Het volledige dossier blijft volgens de richtlijnen voor de onderwijsinspectie bestaan, zodat je kan aantonen dat je voldoet aan de wensen van het PTA.

Wil je de mogelijkheden bekijken? 

Vraag een demo aan!

CJP Cultuurkaart Apprentice