Ruud Arts (Mondial College) over het jaarboek in samenwerking met Apprentice

"De omgeving van Apprentice is heel gebruiksvriendelijk, leerlingen kunnen er gemakkelijk mee uit de voeten"

Het maken van het jaarboek gaat hartstikke goed. We hebben het International Business College op school en voor de leerlingen van havo en vwo IBC laat ik ook altijd de profielwerkstukken bij jullie maken en drukken. Ook maken we af en toe een schoolkrant, maar het jaarboek is natuurlijk de hoofdmoot. Dat doen we zeker al tien jaar.

Het zijn mooie boeken en dat is natuurlijk wel belangrijk. De leerlingen vinden het super gaaf om zo’n boek te bewaren en dat doen ze niet als het er niet mooi uit ziet. De omgeving van Apprentice is heel gebruiksvriendelijk, leerlingen kunnen er heel gemakkelijk mee uit de voeten. Jullie hebben het goed voor elkaar op het gebied van service en communicatie. Als ik over zaken mail of bel dan wordt het snel geregeld en ook naar leerlingen toe is de communicatie top. En als er wel iets aan de hand is, dan wordt het altijd netjes en op tijd hersteld. Daar ben ik heel tevreden over!

Meestal maken de leerlingen van havo en mavo hun eigen pagina op, bij vwo hebben ze vaak een jaarboekcommissie. De leerlingen leveren dan de stukken aan bij de commissie, waarna zij alles in het boek plaatsen . Dit jaar heeft de jaarboekcommissie een soort tussenoplossing gezocht, waarbij alle leerlingen een speciaal  format invullen. Wel controleren wij altijd of er geen gekke dingen in staan over docenten en/of leerlingen. 

Als de leerlingen zelf hun pagina opmaken, beginnen we vaak in de mentorles. Zo zorgen we ervoor dat ze een start maken en kunnen de leerlingen het zelf uiteindelijk afmaken. Als leerlingen dat in hun eigen tijd moeten doen vergeten ze het vaak, dus het werkt goed om daar in de les mee te beginnen.

Aantrekkelijk uiterlijk

Goede service

Gebruiksvriendelijk

Start nu direct met het maken van een jaarboek!