Apprentice

Jaarboek maken, schoolkrant, app, profielwerkstuk

Profielwerkstuk

Het blijkt dat veel scholen het lastig vinden om het proces rondom profiel- en sectorwerkstukken in te richten en te beheersen. Effectiviteit en efficiëntie is nodig om controle te krijgen op het proces rondom profiel- of sectorwerkstukken. Apprentice XM heeft hiervoor in haar online omgeving een speciale module ontwikkeld. Deze maakt het voor leerlingen mogelijk hun profiel- of sectorwerkstuk te maken en voor coördinatoren en docenten online de voortgang van de leerlingen te monitoren en feedback te geven.

Voordelen

  • Voortgang van leerlingen online monitoren en gerichte feedback geven.
  • Tijdbesparing doordat alles op één centrale plek staat.
  • De module maakt de realisatie van het werkstuk leuker en makkelijker voor de leerlingen en draagt daardoor bij aan de inhoud.

Teamleider TTO bovenbouw en VWO van het Wateringse Veld College in Den Haag over de module: “Je kan de voortgang prachtig bewaken, de afspraken staan steeds vermeld en het logboek wordt door de docenten erg gewaardeerd”.

Ontwikkeling
Apprentice XM blijft de profiel- en sectorwerkstukmodule continu ontwikkelen in samenwerking met verschillende partijen. Op basis van de ervaringen van zowel leerlingen als docenten streven wij er naar om de module zo veel mogelijk aan te passen naar de wensen van de gebruiker.