Harry blaak (CSG Willem van Oranje) over het profielwerkstuk in samenwerking met Apprentice

"Dankzij Apprentice kan ik op een eenvoudige manier de voortgang van alle studenten volgen."

“Mijn ervaring met Apprentice is heel positief.” Aan het woord is Harry Blaak, PWS-coördinator op het Willem van Oranje. “Ik kwam voor het eerst in aanraking met Apprentice toen onze havo/vwo dependance een proefperiode startte met het systeem. Al snel besefte ik dat het voor mij als pws-coördinator een handige manier was om overzicht te houden over alle profielwerkstukken. Normaal gesproken delen studenten de voortgang alleen met hun begeleider, maar hierdoor miste ik als coördinator het totaalbeeld. Dankzij Apprentice is dat overzicht eenvoudig te behouden. Apprentice biedt een eenvoudige manier om de voortgang van studenten te volgen, waarbij docenten feedback geven via het systeem. Dit is echt een verbetering op het gebied van communicatie en voorkomt ruis.”

Gestructureerd proces
“Het stappenplan in Apprentice maakt het proces gestructureerd en overzichtelijk. Ik heb zelfs kleurcodes geïmplementeerd voor de beoordeling, waardoor ik snel groepen kan identificeren die mogelijk achterlopen. Dit geeft de studenten ook een duidelijke leidraad door het proces van het profielwerkstuk.”

“De korte lijnen en snelle reacties van Apprentice als er  vragen of problemen zijn ervaar ik als erg prettig. Hoewel er enkele specifieke functies zijn die ik graag nog wil verbeteren, geef ik het systeem een hoge waardering voor het overzicht, de communicatie, en functionaliteit. Het automatisch koppelen van eenmalige gegevens is een handige functie en de algehele gebruiksvriendelijkheid van het systeem is top. De positieve ervaring met de ondersteuning die Apprentice het afgelopen jaar heeft geboden bij het introduceren van het systeem aan studenten is voor mij doorslaggevend!”

Overzichtelijk

Vlotte communicatie

Een compleet systeem

Ontdek het zelf!

Wil je net als bovenstaande scholen Mijn Leeromgeving van Apprentice zelf gaan ervaren? Wij kunnen je toegang geven tot jouw eigen demo-omgeving waar je de functionaliteiten van Apprentice zelf kunt uittesten. Hierbij kunnen we je ook adviseren welke module of maatwerk bij jouw school past. Met onze jarenlange ervaring in het onderwijs, geven wij graag advies over de meest efficiënte onderwijsoplossing.