Wat is de afloop?

Met de afloop wordt de marge bedoelt die nodig is tijdens het snijproces van het jaarboek. Zodra een jaarboek klaar is, wordt het gedrukt op een groot vel papier en snijden we het vervolgens naar het juiste formaat. Omdat de snijmachines het papier met veel kracht doorsnijden ontstaan er trillingen, waardoor het papier soms een stukje verschuift. Dit is minimaal, maar dankzij de extra marge hoef je je geen zorgen te maken dat er iets van de pagina wordt afgesneden
Wat is de afloop?
Onze opmaakomgeving heeft deze afloop al opgenomen in de pagina die je bewerkt. Zodra je een pagina bewerkt in onze opmaakomgeving zie je een rode en een blauwe hulplijn staan. Deze hulplijnen geven aan wat de snijlijn is (blauwe lijn) en waarbinnen de tekst moet blijven (rode lijn). Als je op deze lijnen let, hoef je je geen zorgen te maken over de inhoud van jouw pagina. Alles buiten de snijlijn valt weg. Achtergrondkleuren en achtergrondafbeeldingen moeten wel over de gehele pagina worden geplaatst.

Lever jij je bestanden liever zelf aan, maar weet je niet hoe je snijlijnen aan je document toevoegt? Onze grafisch vormgever kijkt graag met jullie mee!

Ben jij benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag ons inspiratieboek aan!

Start nu direct met het maken van een jaarboek!