Rechtenvrije afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen wil gebruiken die je niet zelf hebt gemaakt, is het verstandig om te controleren of er auteursrecht op de afbeelding zit. Foto’s met auteursrecht mag je namelijk niet zomaar gebruiken voor een jaarboek, flyer, website, etc. Het is helaas niet aan een foto zelf te zien of hier auteursrecht op zit. Mocht je zeker willen weten dat een foto geen auteursrecht heeft, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de afbeeldingen van Pixabay. Deze website heeft gratis, rechtenvrije plaatjes en foto’s. Als je een foto zelf hebt gemaakt, krijg je automatisch het auteursrecht van de afbeelding en hoef je je hier dus geen zorgen om te maken.

In de editor van Apprentice vind je onder de knop ‘Afbeeldingen’ de categorie ‘Pixabay’. In deze map zijn ontzettend veel algemene afbeeldingen te vinden. Met de zoekfunctie rechts bovenaan kun je een keuze maken uit de afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn vrij te gebruiken.

LET OP:
Om te voorkomen dat je korrelige foto’s krijgt, is het belangrijk om goed op de kwaliteit van de afbeelding te letten. In de omgeving van Apprentice wordt dit weergegeven aan de hand van een percentage. Zorg ervoor dat de kwaliteit van je afbeelding minimaal 75% is. Voor een afbeelding die je als achtergrond plaatst, is de kwaliteit extra belangrijk. Bij twijfel mag je altijd contact met ons opnemen, dan kijken we met je mee!

Of je nu het jaarboek, de almanak of een afscheidsboekje in onze editor maakt, alleen een PDF-bestand aanlevert om te drukken of liever de complete vormgeving uit handen geeft; bij ons kan het allemaal!

In ons inspiratieboek is informatie te vinden over het gebruik van onze editor, ontvang je handige tips en tricks en ontdek je hoe andere scholen het jaarboek bij ons maken. 

Start nu direct met het maken van een jaarboek!