Webinar: Jaarboek maken op 25 november

In zes stappen naar een jaarboek

1. Stel de redactie samen en ga brainstormen

Met een aantal eindexamenleerlingen en/of docenten stel je de redactie samen voor het jaarboek. Ga brainstormen over de inhoud, indeling en de vormgeving en bespreek de taakverdeling en planning voor het jaarboek. Maak hierbij gebruik van het inspiratieboek dat je van ons ontvangt.

2. Volg onze online workshop over het maken van een jaarboek

Tijdens onze online instructie krijgt de redactie uitleg over de werking van de editor. Ook krijgt de redactie allerlei handige tips over vormgeving. Uiteraard staan de medewerkers van Apprentice altijd klaar om je verder te helpen. 

3. Verzamel tekst en foto's

Tijd om aan de slag te gaan. Schrijf teksten en vraag de eindexamenleerlingen om hun stukjes aan te leveren. Maak foto's en verzamel foto's uit eerdere jaren van bijvoorbeeld jullie werkweek en schoolfeesten. Let erop dat de afbeeldingen van goede kwaliteit  zijn, zodat ze scherp in het jaarboek komen te staan. 

4. Ga aan de slag met de vormgeving

Als de redactie alle tekst en afbeeldingen verzameld heeft, is het tijd om met de vormgeving aan de slag te gaan. Maak gebruik van de sjablonen die jullie zelf hebben gemaakt of van de beschikbare sjablonen in de editor. Let goed op de deadline van het jaarboek, zodat jullie alles op tijd af hebben. 

5. Een mooi jaarboek als resultaat

Na de deadline verzorgt Apprentice het drukwerk van jullie jaarboeken volgens jullie wensen. Jullie krijgen de jaarboeken op tijd op school afgeleverd, zodat ze tijdens de diploma-uitreiking aan de examenleerlingen kunnen worden uitgereikt. 

6. Genieten van een boek vol herinneringen!

Een blijvende herinnering in een mooi vormgegeven boek.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen!