In Mijn Leeromgeving werken leerling en docent op gestructureerde wijze samen aan resultaat

Een Leeromgeving op maat

Mijn Leeromgeving is de elektronische leeromgeving van Apprentice voor zowel leerlingen als docenten. Met slechts één login heeft u toegang tot werkstukken, portfolio’s, opdrachten en gepersonaliseerd leren. 


Mijn Leeromgeving heeft Apprentice samen met docenten ontwikkeld. Volgens onze visie gaat onderwijs om de inhoud, bij voorkeur in een uitdagende omgeving. Tegelijkertijd ligt de focus voor docenten op de inhoudelijke begeleiding van de leerlingen.


Met Mijn Leeromgeving faciliteert Apprentice op gestructureerde wijze het proces rondom het leren voor zowel leerlingen en docenten. Er kan binnen de Leeromgeving gebruik worden gemaakt worden van verschillende modules, zoals het Profielwerkstuk, het Cultuurdossier, LOB-dossiers of Plusdocumenten. 

lees meer over de modules Kom met ons in contact!

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden voor uw school? Vraag dan bij ons een demo aan! Onze consultant geeft u een demonstratie van de mogelijkheden van Mijn Leeromgeving en de verschillende modules die bij u passen.


Maakt u al gebruik van Mijn Leeromgeving en bent u op zoek naar een nieuwe inrichting? Vraag dan om een adviesgesprek en kom in contact met onze consultant.  

Mijn Leeromgeving: Alle modules die u een complete leeromgeving bieden

portfolio

Cultuurdossier

Leerlingen kunnen hun culturele en kunstzinnige ervaringen bijhouden in hun eigen Cultuurdossier. Deze ontwikkeling is inzichtelijk voor docent en leerling door het gebruik van een portfolio en persoonlijke tijdlijn.
Loopbaanontwikkeling Apprentice

LOB-dossier

Een gestructureerd dossier dat inzicht geeft in de loopbaanontwikkeling van leerlingen. Zo krijgt men zicht op de geleerde competenties, de ontwikkeling van vaardigheden en het loopbaanpad van de leerling gedurende de schooltijd.

Profielwerkstuk

Een overzichtelijk en gestructureerde profielwerkstuk omgeving die alle processen goed inzichtelijk houdt, zowel voor begeleiders als leerlingen. De focus ligt op de effectieve begeleiding en inhoud van de werkstukken.

Profielwerkstuk Apprentice

Portfolio

Het portfolio kan volledig op maat en methode-onafhankelijk ingericht worden. In deze omgeving kunnen docenten uitleg en opdrachten plaatsen. Ook kunnen ze de voortgang van leerlingen volgens.

Online werken aan het Plusdocument

Plusdocument

Een leerjaar-overstijgend document dat leerlingen de kans geeft om naast hun diploma hun unieke ervaringen en activiteiten toe te lichten. Dit Plusdocument dient als een extra aanvulling op hun schoolcertificaat.
Gepersonaliseerd leren via gamification

Persoonlijke tijdlijn

Met een persoonlijke tijdlijn kunnen leerlingen hun eigen digitale CV bijhouden van gemaakte opdrachten, stages en buitenschoolse activiteiten. Deze kunnen ze tijdens én na de schooltijd meenemen.
Mijn Leeromgeving Apprentice

Welke module past bij jou? 

Mijn Leeromgeving is methode onafhankelijk. Docenten kunnen eigen opdrachten of methodes in Mijn Leeromgeving zetten voor elk vak en voor elk doel. Apprentice werkt samen met diverse partners om leerlingen en docenten te ondersteunen bij het werken in de digitale leeromgeving. Zo kan elke school Mijn Leeromgeving naar eigen inzicht kunnen gebruiken. Koppelingen met bijvoorbeeld Office 365 en Google Docs maken dit nog makkelijker. 

Samenwerking en koppelingen

Inloggen met Somtoday

Door de integratie met Somtoday is Mijn Leeromgeving eenvoudig toegankelijk voor leerling en docent.

CJP Cultuurkaart

In samenwerking met CJP heeft Apprentice het Cultuurkaart-dossier ontwikkeld. 

Verhalende loopbaanmethode

Deze methode maakt de loopbaan-ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk voor zichzelf en anderen.
Examenvideo's

Optimale examenvoorbereiding

Door de samenwerking met Digistudies hebben leerlingen toegang tot examenvideo's. 
Wizenoze

Toegankelijk internet voor elke leerling

Wizenoze stelt leerlingen in staat relevante informatie van betrouwbare websites, op verschillende leesniveaus te vinden
Britannica

Toegang kwalitatieve bronnen

Mijn Leeromgeving biedt toegang tot Britannica voor het gebruik van kwalitatieve bronnen en foto's. 

Koppeling met Google Docs

Google Docs op school? Door de koppeling werken leerlingen in Mijn Leeromgeving zoals ze gewend zijn.

Koppeling met Office 365

Office 365 op school? Door de koppeling kunnen leerlingen ook hier-mee werken in Mijn Leeromgeving.
Kennisnet

Inloggen via Kennisnet

Leerlingen loggen eenvoudig in op Mijn Leeromgeving via hun Kennisnet account.
Partner Apprentice

Kwalitatief onderwijs met VO-content 

Stichting VO-content biedt online leermateriaal dat maatwerk mogelijk maakt. Dit open materiaal is beschikbaar in Mijn Leeromgeving.

Partner Apprentice

Koppeling met Magister

Apprentice heeft een derde partij koppeling met Magister. Zo is Mijn Leeromgeving eenvoudig toegankelijk voor leerling en docent.

Dit zeggen onze klanten over Mijn Leeromgeving

"Gebruiksvriendelijk en doeltreffend"
"Het is heel prettig werken met Apprentice. Een vast contactpersoon en een helpdesk voor zowel leerlingen als docenten maken dat de communicatie soepel verloopt. De online omgeving helpt leerlingen op afstand samen te werken en brengt in kaart hoe er wordt samengewerkt. Gebruiksvriendelijk, doeltreffend en gemak. Dat omschrijft de samenwerking met en het gebruik van Apprentice. Wij zijn tevreden!"
Iris van der Meer

Wateringse Veld College

"Goede ondersteuning!"
"De samenwerking met Apprentice ervaren wij als zeer goed! Ondanks de grootte van onze school en daarbij komende hulpvragen worden deze direct en adequaat opgepakt en aangepakt. Wij zijn op het Segbroek enorm tevreden over de samenwerking; de voortgang van de leerlingen in het digitale proces is enorm belangrijk en daar worden wij zeer goed bij ondersteund!"

Helmy van Dam

Segbroek College

"Het werkt heel goed"

“Het werkt heel goed. Zojuist mijn eerste digitale les gegeven. Het was even uitvogelen hoe ik het beste mijn presentatie kon uploaden naar de les, maar het werkte allemaal op tijd. Heel erg bedankt voor de hulp!”


Wouter Vaes

Philips van Horne

Ontdek het zelf!

Wil je, net als bovenstaande scholen, de elektronische leeromgeving van Apprentice zelf ervaren? Probeer Mijn Leeromgeving vrijblijvend.