Digitale leeromgeving

Mijn Leeromgeving

Dankzij onze ervaring in het onderwijs, bieden wij een complete digitale oplossing op maat

Wat is Mijn Leeromgeving van Apprentice?

Mijn Leeromgeving is de elektronische leeromgeving van Apprentice voor zowel leerlingen als docenten. Wij bieden een complete digitale oplossing voor docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Zo bieden we verschillende modules die methode-onafhankelijk zijn en daardoor altijd aansluiten bij jouw school. 


Bij Mijn Leeromgeving heb je met slechts één login toegang tot verschillende oplossingen voor het maken van werkstukken, portfolio’s, opdrachten, leesdossiers, CKV-dossiers, een stagebank en persoonlijke tijdlijnen van leerlingen. 


Met meer dan 10 jaar ervaring hebben wij een elektrische leeromgeving (ELO) ontwikkeld. Samen onze kennis over het onderwijs en met feedback van docenten hebben we een complete omgeving gebouwd die gemakkelijk en veilig in gebruik is. Onze focus ligt op een goede ondersteuning van leerprocessen, ongeacht de onderwijsmethode, en een inzichtelijke begeleiding van de leerlingen. 


Mijn Leeromgeving is naar wens in te richten met verschillende modules. Ben je benieuwd naar onze digitale oplossing voor jouw school? 

Jouw eigen vraagstuk: dat vraagt om maatwerk!

Online werken aan het Plusdocument

Onze maatwerkoplossingen voor het voortgezet onderwijs

Vaak hebben scholen vraagstukken die specifiek bij hun eigen behoeftes aansluit. Wij hebben jarenlange ervaring in het leveren van ICT oplossingen in het voortgezet onderwijs en willen graag meedenken op een digitale oplossing op maat. Wij hebben ons eigen ICT- team in huis, waardoor we snel kunnen schakelen bij het ontwikkelen van onze software. 

Van digitale formulieren tot een vakspecifieke module; er zijn veel mogelijkheden waar we graag met je over in gesprek willen gaan! Benieuwd naar de mogelijkheden voor maatwerk? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met één van onze consultants. 

Onze samenwerkingen en koppelingen:

Inloggen met Somtoday

Met de LAS-koppeling van Somtoday kunnen docenten en leerlingen snel en veilig met hun  Somtodaygegevens inloggen. Ook maakt dit mogelijk om Somtoday lesgroepen te gebruiken voor het importeren van klasgegevens in MLO.
Partner Apprentice

Inloggen met Magister

Wij hebben een LAS-koppeling met Magister. Hiermee kunnen docenten en leerlingen snel en veilig met hun Magistergegevens inloggen. Ook maakt dit mogelijk om Magister lesgroepen te gebruiken voor het importeren van klasgegevens in MLO.
Kennisnet

Kennisnet: Met één login
toegang tot Apprentice

Docenten en leerlingen kunnen bij Mijn Leeromgeving van Apprentice inloggen in met hun eigen schoolaccount. Deze erkende koppeling maakt het mogelijk om veilig en eenvoudig gebruik te maken van Mijn Leeromgeving, zonder extra inloggegevens.

CJP Cultuurkaart:

een compleet cultuurdossier met korting

In samenwerking met CJP heeft Apprentice het Cultuurkaart-dossier ontwikkeld. 

Het nieuwe Cultuurkaart-dossier is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. Het dossier helpt docenten om de culturele ontwikkeling van hun leerlingen te structureren en sluit aan bij de kaders en eisen die de docent, de school en de inspectie stellen. 

CJP probeert de scholen die gebruik maken van de CJP Cultuurkaart voordeel te bieden en geeft korting op de combinatie van de CJP kaart en het MLO van Apprentice. Lees meer op CJP.nl

De Wereld van LOB:
de verhalende loopbaanmethode

Deze methode biedt een doorlopende leerlijn voor loopbaanontwikkeling van de brugklas tot en met het examenjaar. Leerlingen gaan betekenisvol aan de slag met loopbanen, studeren en werk.


Deze methode richt zich op loopbaanontwikkeling en studievaardigheden van leerlingen in het voortgezet onderwijs. De methodes van De Wereld Van LOB zijn beschikbaar als online methode in  Apprentice. Lees meer op dewereldvanlob.nl

 

 Google Docs, Office 365 en Only Office: 

Gemakkelijk werken met de
bekende tekstverwerkers:

Ons ELO-systeem heeft koppelingen met de veelgebruikte tekstverwerkers waarmee onze gebruikers eenvoudig documenten kunnen bewerken binnen Apprentice. Zo hebben we een koppeling met Google Docs, Office 365 en Only Office. Herkenbaar en direct te gebruiken met dezelfde tekstverwerkers op uw school. 

Dit zeggen onze klanten over Mijn Leeromgeving

"Gebruiksvriendelijk en doeltreffend"
"Het is heel prettig werken met Apprentice. Een vast contactpersoon en een helpdesk voor zowel leerlingen als docenten maken dat de communicatie soepel verloopt. De online omgeving helpt leerlingen op afstand samen te werken en brengt in kaart hoe er wordt samengewerkt. Gebruiksvriendelijk, doeltreffend en gemak. Dat omschrijft de samenwerking met en het gebruik van Apprentice. Wij zijn tevreden!"
Iris van der Meer

Wateringse Veld College

"Goede ondersteuning!"
"De samenwerking met Apprentice ervaren wij als zeer goed! Ondanks de grootte van onze school en daarbij komende hulpvragen worden deze direct en adequaat opgepakt en aangepakt. Wij zijn op het Segbroek enorm tevreden over de samenwerking; de voortgang van de leerlingen in het digitale proces is enorm belangrijk en daar worden wij zeer goed bij ondersteund!"

Helmy van Dam

Segbroek College

"Het werkt heel goed"

“Het werkt heel goed. Zojuist mijn eerste digitale les gegeven. Het was even uitvogelen hoe ik het beste mijn presentatie kon uploaden naar de les, maar het werkte allemaal op tijd. Heel erg bedankt voor de hulp!”

Wouter Vaes

Philips van Horne

Ontdek het zelf!

Wil je net als bovenstaande scholen Mijn Leeromgeving van Apprentice zelf gaan ervaren? Wij kunnen je toegang geven tot jouw eigen demo-omgeving waar je onze functionaliteiten zelf kunt uittesten. Hierbij kunnen we je adviseren welk maatwerk bij jouw school past. Met onze jarenlange ervaring in het onderwijs, geven wij graag advies over de meest efficiënte onderwijsoplossing.