Werken bij Apprentice

De Stagebank: alle stages in één overzicht

Het gehele stageproces op één digitale plek

Op zoek naar een digitale omgeving waarbij leerlingen snel en gemakkelijk een passende stage kunnen vinden? Apprentice heeft hiervoor de Stagebank ontwikkeld.

Leerlingen uit het vmbo-basis en kader zijn verplicht om een of meerdere stages te doen. Het is belangrijk dat leerlingen met deze (snuffel)stages het werkveld verkennen en hun persoonlijke ambities ontdekken. Wij geven ze graag de middelen in handen om deze weg zelfstandig en gemakkelijk te kunnen afleggen.


Up-to-date aanbod

Als school wil je dat uw leerlingen uit een breed en erkend aanbod van stages kunnen kiezen. Bij de Stagebank is het mogelijk dat de school en/of geselecteerde bedrijven worden uitgenodigd om zelf stageplekken te plaatsen in Apprentice. Wij kunnen het huidige stagebestand van de school toevoegen aan de stagebank en deze kan altijd zelf door de school aangevuld worden. Leerlingen hebben zo altijd een actueel overzicht van beschikbare stages.


Leerlingen zijn zelf aan zet

Als leerling kun je in de Stagebank zelfstandig zoeken en filteren tot de ideale stageplek is gevonden. Ze kunnen ook zelf contact leggen met het bedrijf in kwestie doordat alle gegevens in de Stagebank zijn opgenomen. Vervolgens zijn de stageovereenkomsten, stageverslagen en beoordelingen ook gemakkelijk te verwerken in Apprentice. De leerling heeft zo alle gegevens rondom de stage op één plek. En de docent blijft toezicht houden in de voortgang en persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.

De functies: 

Geen extra inloggegevens

Het is een voordeel dat er geen extra inloggegevens komen kijken bij Apprentice. We hebben namelijk een koppeling met de LAS (zoals Magister en Somtoday) zodat er snel en eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van de Stagebank. 

Toegang via de Apprentice App

Ook hebben we een Apprentice app waarmee leerlingen gemakkelijk hun stageovereenkomst, opdrachten en video’s kunnen verwerken in hun leeromgeving.

Uw actuele stages automatisch toegevoegd

Wij kunnen uw huidige stagebestand vanuit de school automatisch importeren in de stagebank. Zo bent u nauwelijks tijd kwijt aan het vullen van de stagebank.

Geselecteerde bedrijven kunnen zelf stages plaatsen
Organisaties die stages voor uw leerlingen aanbieden, kunnen zelf ook inloggegevens krijgen voor Apprentice om de stagebank te vullen. Hiermee hebben leerlingen altijd een actueel aanbod van stages. 

Aan de slag met de stagebank op uw school?
Neem contact met ons op!