Apprentice

Jaarboek maken, schoolkrant, app, profielwerkstuk

Schoolkrant

Eenvoudig schoolmagazines maken. Een eigen, professioneel ogend schoolmagazine met medewerking van de leerlingen, maar ook een maatschappelijke stagekrant, of bijvoorbeeld een (digitale) nieuwsbrief. Hoe realiseer je die op efficiënte en betaalbare wijze? Het antwoord is eenvoudig: met Portal XM.

Schoolkrant

Schoolkrant

Apprentice XM helpt scholen bij het online maken van hun eigen schoolkrant of magazine. Met onze portal maak je een full colour schoolkrant die meer lijkt op een tijdschrift dan op de gekopieerde krantjes van vroeger.

De redactie krijgt van ons een ‘knoppentraining’. Dat is een instructie waarin je alle ins en outs van de online tool ontdekt. Je kunt daarna zelf aan de slag met je schoolkrant op het moment dat het jou uitkomt. Apprentice XM nodigt jullie regelmatig uit voor leuke acties en evenementen. In Portal XM is een platform beschikbaar waar je in contact kunt komen met andere redacties en ideeën kunt uitwisselen. We zijn ook organisator van de Schoolkrant Awards. Ben je op zoek naar meer verdieping voor de inhoud van je schoolkrant? Volg dan een workshop van de Schoolkrant Academy.

Iedere redactie krijgt van ons een redactiemap met informatie over schrijven en vormgeving en je kunt ons altijd bellen of mailen voor hulp. Je gedrukte schoolkrant verschijnt binnen tien dagen op school, binnen enkele dagen na het definitief afronden van het magazine heb je de beschikking over een digitale versie.

Schoolkrant Maris Bohemen

Schoolkrant Maris Bohemen

Schoolkrant Valuas College

Schoolkrant Valuas College

Schoolkrant ISW Hoogeland

’t Is Wat ISW Hoogeland

Schoolkrant Duhamel College

Schoolkrant Duhamel College

Newman College De KeteN

Schoolkrant Mandala

Schoolkrant Technorama

Schoolkrant Technorama

Schoolkrant Leonardo