Apprentice

Jaarboek maken, schoolkrant, app, profielwerkstuk

Jan van Egmond Lyceum wint Award Beste Schoolkrant

Geplaatst op

nummer 25 maart.inddSchoolkrant ‘JEL+Magazine’ van het Jan van Egmond Lyceum uit Purmerend mag zich een jaar lang de beste schoolkrant van Nederland noemen. Bij de uitreiking van de School Media Awards 2017 ontving de redactie de Award voor ‘Beste Schoolkrant’. De jury roemde de schoolkrant, die meer overkomt als een professioneel magazine, onder andere vanwege de goede lay-out, de variatie en de persoonlijke verhalen.

De winnaars werden gekozen door een vakjury. In totaal worden vier verschillende Awards uitgereikt; de redactie van het Jan van Egmond Lyceum sleept ook de Award voor ‘Beste Online Uiting’ in de wacht met hun website. Het St. Ignatiusgymnasium uit Amsterdam wint de Award voor ‘Beste Cover’, het Zaanlands Lyceum uit Zaandam valt in de prijzen in de categorie ‘Beste Artikel’.

De winnende redacties krijgen naast de titel ook verschillende prijzen uitgereikt. Zo wordt er een bezoek gebracht aan de redactie van BNN en bezoekt een redactie het Rijksmuseum voor een exclusieve rondleiding.

Jury
De jury van de School Media Awards 2017 wordt gevormd door Luis Mendo (illustrator en designer), Jordi van de Bovenkamp en Alvin de Groot (Boomerang Create), Elize Kerseboom en Rick van Veluw (redacteuren CJP).

De volledige uitreiking is te bekijken via schoolmediaawards.nl.

Jan van Egmond redactie