Apprentice

Jaarboek maken, schoolkrant, app, profielwerkstuk

School XM App

Portal XM School XM App:Nominatie IPON Awards
Interactieve communicatie met uw leerlingen
Via Portal XM beheert u eenvoudig uw eigen School XM App om effectief en interactief met uw leerlingen te communiceren. Deze handige smartphone-app vormt een welkome, eigentijdse aanvulling op uw bestaande communicatiemiddelen. Interactie via de School XM App levert u meteen ook nuttige informatie op, doordat u reacties van leerlingen kunt peilen via de poll.

Portal XM heeft School XM ontwikkeld voor de iPhone en Android smartphones. Leerlingen en docenten kunnen uw schoolspecifieke app downloaden via Google Play en de App Store van Apple.

School XM App integreert al uw media
Via de School XM App publiceert u de meest uiteenlopende onderwerpen en brengt u alle mediavormen samen. Op dit moment kunt u pagina’s maken in de rubrieken Nieuws, Twitter, Poll, Media en Agenda. Dit betekent bijvoorbeeld publicatie van actuele nieuwsberichten, mededelingen over ouderavonden en studiekeuze-informatie tot en met blogs, foto’s en video’s. Via de App kunt u ook enquêtes verspreiden om de meningen van leerlingen over bepaalde onderwerpen te peilen. Ook een koppeling naar de YouTube of Facebook pagina van de school kan in de app gemaakt worden. Uiteraard is er in de app ruimte voor de contactgegevens van de school, en blijven de leerlingen op de hoogte van de laatste roosterwijzigingen. Maakt u via Portal XM ook een schoolkrant of bijvoorbeeld een jaarboek? Koppel deze dan aan de app, zo hebben de leerlingen altijd de schoolkrant op zak! Extra aandacht vestigen op een bepaalde mededeling kan door gebruik te maken van een pushbericht; de gebruikers van de app ontvangen hier een aparte melding van.

Voordelen School XM App:
• Eenvoudig beheer via Portal XM: u kunt uw eigen redactie samenstellen en daar leerlingen bij betrekken.
• Multi-informatief: informatie van verschillende kanalen van school wordt in de School XM App gebundeld
• Makkelijke toegang voor leerlingen en docenten – zonder lastige inlogcodes
• Actuele informatie: invoeren, publiceren, gelezen worden.
• Gewild medium: de app en de informatie sluiten aan bij de belevingswereld van uw leerlingen.
• Grote acceptatie: de mix van serieuze informatie en leuke weetjes garandeert dat de app veel geraadpleegd wordt.
• Directe betrokkenheid: leerlingen en docenten zullen graag meewerken aan de invulling van de app en interactief reageren.

Bekijk de folder!

Apprentice XM biedt scholen een schooleigen app