Apprentice

Jaarboek maken, schoolkrant, app, profielwerkstuk

Innovatie

Apprentice XM gespecialiseerd in crossmediale communicatiemiddelen voor scholen.

Innovatie

Bij Apprentice XM zijn we constant bezig met vernieuwing en verbetering. Op basis van de ervaringen van onze klanten streven wij er naar om onze modules zo veel mogelijk aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Ook blijven we de gebruiker prikkelen met nieuwe mogelijkheden en toepassingen die hen stimuleren om het beste uit zowel de leerling als de docent te halen.

Apprentice XM heeft in 2014 de IPON Award gewonnen met de profiel- en sectorwerkstukmodule. In de categorie ‘Innovatie van het leren’ is deze module beloond met een Award.

In het juryrapport van de IPON Awards 2014 beschreef de jury de profiel- en sectorwerkstukmodule van Apprentice XM als volgt: “De Profiel- en sectorwerkstuk-module helpt de leerling een goede presentatie van hun profielwerkstuk te maken en levert hen daarmee de zo belangrijke succeservaring op die in hoge mate hun toekomstig leersucces bepaalt. En daar draait het tenslotte om in het onderwijs.”

In 2013 is de School XM app genomineerd voor een IPON Award in de categorie ‘Meest innovatieve project mediawijsheid – Onderwijsbreed’.

“De smartphone-app School XM stelt de school in staat snel, bondig en op aantrekkelijke wijze te communiceren met ouders én leerlingen. Met een op die manier goed te regiseren communicatie is alvast bijgedragen aan een mediawijze leercontext, vooral met het oog op ontwikkelingen als mobiel leren en ‘bring your own device’. Via een crossmediaal platform, Portal XM is de app op relatief eenvoudige wijze te beheren. Een slimme toepassing die goed kan voorzien in een behoefte aan betrouwbare, adequate mobiele informatievoorziening.“